Doskonałą okazją do degustowania potraw z różnorodnych gatunków ryb z terenu całej Polski był zorganizowany przez Polskie Towarzystwo Rybackie „Ogólnopolski Dzień Rybaka” w dniach 14-15 lipca w Gospodarstwie Rybackim „Ruda Różaniecka”.
Ogólnopolski Dzień Rybaka był też okazją do dyskusji na temat problemów nurtujących osoby związane z przetwórstwem rybnym oraz pozyskiwaniem funduszy unijnych na rozwój istniejących gospodarstw rybackich. Po raz pierwszy zaprezentowany został projekt promocji sprzedaży bezpośredniej w oparciu o profesjonalnie zaprojektowaną markę sieci sprzedaży oraz edukację i wsparcie dla hodowców.
Atrakcją imprezy była zorganizowana biesiada rybacka, podczas której uczestnicy mogli skosztować wybornych potraw rybnych m.in. pierogi faszerowane karpiem. Sąsiedztwo Puszczy Solskiej, profesjonalne przygotowanie, wspaniała obsługa oraz bogata oferta Gospodarstwa Rybackiego „Ruda Różaniecka” powoduje, że warto go polecić wszystkim odwiedzającym te regiony Podkarpacia.